Mulder, Els

Els Mulder

Els Mulder is een kunstenares die zeer divers werk maakt. Niet alleen fotorealistisch op groot formaat (60 bij 80 cm) maar ook in de vorm van miniaturen (4 x 4 cm) die ze kadoosjes noemt. De naam komt voort uit de gedachte dat het een cadeautje in een doosje is.

Daarnaast maakt Els ook figuratieve schilderijen gebaseerd op vrije lijnenspellen waaruit allerlei figuren voortkomen, maar meestal in de vorm van vervreemdende hoofden.

Ook het bijna abstracte werk is haar niet vreemd. Dat komt voort uit een serie vlekken op doek die na bestudering uitgewerkt worden tot meestal weer hoofden of fantasie dierfiguren.  Els heeft ook een serie aquarellen die ontstaan zijn door spontane lijnen door elkaar op papier te plaatsen en ook daar weer de vormen in te ontdekken die er onbewust in zijn verschenen.

En vergeet vooral haar pentekeningen niet! Een nieuwe serie waarbij de invulling van de vlakken een nieuwe uitdaging vormt aangezien er alleen met wit en zwart gewerkt wordt.

Het fotorealistische werk bestaat uit een uitgebreide serie olieverf schilderijen van benen in een niet alledaagse omgeving. Vaak zit daar een kleine humoristische touch in. Maar dat is aan de toeschouwer om te ontdekken en er zijn eigen interpretatie aan te geven.