KPA Kunstwinkel

Kunstkring Prins Alexander heeft een kunstwinkel annex pop-up galerie. Hiervoor gebruiken we een geschikte ruimte in een leegstaand winkelpand, waar onze leden periodiek nieuwe exposities met werken kunnen inrichten.

Sinds 11 september 2021 hebben wij een voormalige kledingwinkel in Winkelcentrum Binnenhof betrokken.
Hier worden maandelijks nieuwe exposanten voor gevraagd, die deze winkelruimte in toerbeurt bemannen.

Kunstwinkel Ommoord
Adres: Binnenhof 98, 3069 KV Rotterdam
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur.

Voor actuele informatie over de exposanten, kijk op onze algemene Facebook pagina.

NB: De naam “Kunstwinkel Puur” wordt nog gebruikt voor de kunstetalage in de Einsteinflat.
Hier is ook nog een Facebookpagina van.

HISTORIE:

De laatste Puurwinkel was vanaf medio 2018. Een groot leegstaand winkelpand aan het Maltaplein in Nesselande. Deze ruime winkel heeft met opzet een “industriĆ«le uitstraling” gehouden. Hier zijn drie mooie, grote exposities gehouden voordat ook dit winkelpand werd verhuurd.

Vanaf 1 november 2017 werd de tweede locatie van Puur betrokken, in het voormalig Bruna pand in het noordelijk gedeelte van winkelcentrum Binnenhof. Deze locatie was heel mooi gemeubileerd en de aanloop was vanaf het begin al onovertroffen. Helaas zijn hier maar twee exposities geweest, toen moesten we de winkel alweer verlaten.

Op 2016 werd de eerste ruimte betrokken: dit was een voormalige koffieshop aan het zogenaamde ‘vers-laantje’ aan de zuidkant van winkelcentrum Binnenhof in Ommoord. In deze ruimte waren nog de oorspronkelijke, sierlijke logo’s aanwezig: de rode schrijfletters Puur. De naam “Galerie Puur“was hierdoor al snel bij iedereen een begrip.

De eerste exposities waren al snel een succes en de bekendheid van de galerie steeg dus ook. Dit had ook een negatief effect: een sieraden winkel in Rotterdam Noord claimde het recht op deze naam! Hierdoor werd door de organisatoren al snel besloten de naam “Kunstwinkel Puur” te gaan volgen.

Na drie exposities moesten wij vanwege de uitbreiding van de Lidl en de herstructurering van het vers-laantje deze winkel verlaten.

exposeren in de kunstwinkel

Vind je het leuk om je werk te exposeren? Klik dan op bovenstaand icoon en neem contact op met de coƶrdinator.

kom ons helpen

Wil je ons helpen in de winkel? Klik op bovenstaand icoon en meld je aan. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers!