Berg, Karin

Berg Karin portret
Karin Berg

Karin (1958) werd geboren in Rotterdam en is nog steeds woonachtig in Rotterdam.
Kernachtig samengevat is zij naast vrouw en moeder ook intuïtief en kunstenaar. Zij  groeide op in een kunstzinnige familie. Daarom is het niet vreemd dat zij al jong allerlei kunstzinnige uitingen toonde. Mode ontwerpen werd haar hobby, een hobby die tot serieuze business uitgroeide. Daarna stortte zij zich op interieur styling, geboeid door de schoonheid en de vormen in de leefomgeving. Haar passie voor de beeldende kunst kwam pas op latere leeftijd.
Karin is autodidact. Zelf noemt zij zich liever iemand die de fascinatie voor het leven in al haar facetten wil vastleggen. Een kunstenaar wordt immers door het leven gevoed, geïnspireerd en gemotiveerd. Zij maakt kunst zonder kaders, waarbij inspiratie, eigen creërend vermogen, vorm en de vrije uiting van kleur in kunst de basis voeren.

Kunst uit het leven gegrepen:  “The Art of Intuition.”
Zij is nu zo’n 10  jaar actief in de kunst. Zij heeft natuurlijk ook lessen gevolgd bij verschillende kunstenaars met de geijkte opdrachten. Met zweet in haar handen moest zij een fragment van “Monet” schilderen. Leren kijken naar een van Gogh, en bedenken hoe zijn schilderijen tot stand zijn gekomen. Uiteindelijk volgden vrije opdrachten waaruit al snel bleek dat abstract werken haar het meest ligt.
Ze vind het heerlijk om zich vrij te voelen in het gebruik van kleur en compositie. Het heeft best een lange tijd geduurd tot zij haar eigen stijl ontwikkelde. Zij is tevreden met wat zij nu doet, maar dat wil niet zeggen dat dit altijd zo zal blijven. Zelf zegt zij daar over: Ik denk dat je als kunstenaar de behoefte hebt om je te blijven verdiepen en vernieuwen.
Een aantal jaar geleden is zij begonnen met het beschilderen van objecten in het verlengde van het maken van een schilderij. Daarbij vooral lettend op de vormen van het object. Het idee er achter is dat men (haast) altijd op zoek is naar een compleet geheel. Heel vaak zie je dat terug in een schilderij boven de bank met daarbij kussens, bloemen enz. in een complementerende kleur, her en der verspreid in de woonkamer. Karin wordt daar zelf heel onrustig van. Haar motto is: Hou je inrichting rustig en gebruik kunst als Eye Catcher, aangevuld met een mooi object in hetzelfde kleurpallet. Waarschijnlijk is dat een overblijfsel uit haar interieur styling tijd.

In November 2013 heeft zij deelgenomen aan een Internationale Expositie”Variations” in Galerie de Marchi in Bologna, Italië,. Samen met 73 andere kunstenaars exposeerde zij daar. Zij heeft daar de “Premio Bertelli” award ontvangen voor haar werk. Zowel in 2013, 2014 als in 2015 is zij  genomineerd voor de Palm Art Award in Leipzig.
In 2015 heeft zij daarvan een “Certificate of Excellence” ontvangen voor haar werk.