Kunstwinkel Puur

Kunstkring Prins Alexander heeft een pop-up galerie. Hiervoor gebruiken we een geschikte ruimte in een leegstaand winkelpand, waar onze leden elke 8 weken een nieuwe expositie met werken kunnen inrichten.

De locatie

Momenteel zijn we weer op zoek naar een mooie expositieruimte. Weet je een geschikte ruimte, neem dan vooral contact met ons op. Het is voor winkelpand verhuurders zeer interessant om ons tijdelijk een leegstaande winkel te laten gebruiken. Lees hieronder het verhaal: de drie voorgaande locaties zijn inmiddels weer commercieel verhuurd

De laatste Puurwinkel was vanaf medio 2018. Een groot leegstaand winkelpand aan het Maltaplein in Nesselande. Deze ruime winkel heeft met opzet een “industriĆ«le uitstraling” gehouden. Hier zijn drie mooie, grote exposities gehouden voordat ook dit winkelpand werd verhuurd.

Vanaf 1 november 2017 werd de tweede locatie van Puur betrokken, in het voormalig Bruna pand in het noordelijk gedeelte van winkelcentrum Binnenhof. Deze locatie was heel mooi gemeubileerd en de aanloop was vanaf het begin al onovertroffen. Helaas zijn hier maar twee exposities geweest, toen moesten we de winkel alweer verlaten.

Op 2016 werd de eerste ruimte betrokken: dit was een voormalige koffieshop aan het zogenaamde ‘vers-laantje’ aan de zuidkant van winkelcentrum Binnenhof in Ommoord. In deze ruimte waren nog de oorspronkelijke, sierlijke logo’s aanwezig: de rode schrijfletters Puur. De naam “Galerie Puur“was hierdoor al snel bij iedereen een begrip.

De eerste exposities waren al snel een succes en de bekendheid van de galerie steeg dus ook. Dit had ook een negatief effect: een sieraden winkel in Rotterdam Noord claimde het recht op deze naam! Hierdoor werd door de organisatoren al snel besloten de naam “Kunstwinkel Puur” te gaan volgen.

Na drie exposities moesten wij vanwege de uitbreiding van de Lidl en de herstructurering van het vers-laantje deze winkel verlaten.

exposeren in puur

Vind je het leuk om je werk te exposeren? Klik dan op bovenstaand icoon en neem contact op met de coƶrdinatoor Frans Vonk.

kom ons helpen

Wil je ons helpen in de winkel? Klik op bovenstaand icoon en meld je aan bij Frans Vonk. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers!