Vonk, Frans en Judith

Vonkzeefdrukken_portret
Frans en Judith Vonk

In 2001 is Frans Vonk door een cursus zeefdrukken bij de SKVR in Rotterdam zo enthousiast geraakt door deze grafische techniek, dat hij allerlei materialen zelf is gaan verzamelen. Dit leidde er toe dat hij in 2006 een klein atelier in Maassluis moest huren om alle spullen een plek te geven en zelfstandig zijn techniek verder te ontwikkelen.

Hierdoor aangestoken is Judith Vonk vanaf 2009 ook mee gaan werken en zij heeft zich al snel gespecialiseerd in het bedrukken van textiel.

In 2010 is het creatieve bedrijfje Vonkzeefdrukken opgericht en hebben Frans en Judith hun huidige grotere atelier in het ateliergebouw De Wasserij in Maassluis betrokken.

De grafische werken die zij ontwerpen hebben veelal een fotografische basis. Ze zijn vaak gebaseerd op eigen foto’s of materiaal van vrienden, maar ook op historische afbeeldingen. Uitstapjes naar andere grafische technieken zoals bijvoorbeeld etsen worden niet geschuwd. Een zelf ontwikkelde mengvorm  ‘zeefdrukschilderijen’ levert ook regelmatig bijzondere en unieke werken op.