Facebook nieuws

Kunstcafé van 1 oktober. Nieuwe leden stellen zich voor, Sonja Hulstkamp, Gita Kalishoek, Shazia Anjum en Giorgio Habtemariam.

©2019 "FOTOGRAAG" Henk de Jong
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vanaf 26 oktober exposeren Ria 't Hart, Arnold Holterman en Aad Visser in de Tuyter! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Zaterdag 14 december, voor de 11e keer Winter Art Fair in het Isala Theater. Dit jaar doen er 35 kunstenaars mee, meer dan ooit.
Thea Hoogstraten zal er met haar werk zijn, Thea schildert en beeldhouwt graag en zal een aantal kleine werken laten zien. Thea is ook vrijwilligster bij de kunstuitleen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Roland Vonk schreef 'De muzikale voddenman', Herman Schouwenburg maakte de illustraties. De boekpresentatie is op 5 november in Kantine Walhalla van 20.00 tot 21.00 uur met een programma door Roland en Mike Boddé. Wil je erbij zijn? De toegang is gratis, je moet wel even reserveren: rolandvonk@telfort.nl ... See MoreSee Less

View on Facebook

Een uitnodiging van de Cultuurscouts
Zie hier: mailchi.mp/cultuurconcreet/cultuurmixer-meer-over-marketing?e=d2d6e2a2ea
... See MoreSee Less

View on Facebook

Anita, Thea en Roza hebben de ruimte in de Einstein schoongemaakt en heringericht. Zij gaan daar ook werken (als atelier) en exposeren. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Kunstroute Kralingen – Crooswijk sluit af met een heuse kunstveiling, met kunstborrel
Vrijdag 11 oktober a.s. 17.00 uur in Fleurs depot
IJsclubstraat 13B, 3061 GR Rotterdam

Na een intensief kunstweekend, met veel boeiende kunst, verrassende locaties en mooie openingen, speelt Kunstroute Kralingen - Crooswijk komende vrijdag 11 oktober, om 17.00 uur haar slotakkoord.

In de aangename brocante-omgeving van Fleur's depot in de IJsclubstaat in Kralingen sluit de kunstroute haar 13de editie af met een spectaculaire kunstveiling. Maar liefst 31 deelnemende kunstenaars hebben hiervoor een kunstwerk ter beschikking gesteld. De altijd flamboyante kunstenaar Djon Seedorf, tevens bestuurslid van de kunstroute, treedt dit jaar op als veilingmeester. De opbrengst van de veilig komt voor 50% ten goede van de kunstroute. De andere 50% gaat naar de betreffende kunstenaars.

Dit evenement is de afsluiting van de kunstroute-editie 2019; er wordt muziek gemaakt en er is een hapje en een drankje. Met de aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars staat dit garant voor een aangename KralingsCrooswijkse sfeer. Dit wilt u niet missen. U bent van harte welkom om dit met ons mee te vieren. Tegelijkertijd kunt u voor een mooie prijs een prachtige kunstwerk kopen; een buitenkans!.
U bent van harte uitgenodigd.
... See MoreSee Less

View on Facebook

De Kunstkring heeft een nieuw lid: Hans de Jong uit Rotterdam ... See MoreSee Less

View on Facebook

De nieuwe textielkunst-workshop gegeven door Nel van der Poel past zich aan het herfstweer buiten aan. In de Workshop van Dinsdagmiddag 22 oktober 2019 van 14.00 uur – 16.30 uur is het thema "herfstbladeren verven op textiel".
Er wordt gewerkt met textiel (katoen, zijde), plakkaatverf en leuke miniatuurtjes. Voor het gebruik van materialen en een lekker kopje koffie of thee wordt een vaste bijdrage van € 6,50 gevraagd. Textielkunst is beeldende kunst waarin textiele of flexibele materialen worden gebruikt. Er zijn in Nederland bijna duizend textielkunstenaars actief. De workshop van Nel van der Poel richt zich vooral op gezelligheid en met elkaar bezig zijn, maar ook wel op het met elkaar ontdekken van leuke en ludieke creatieve vondsten. Deelnemers nemen het gemaakte eigen kunstwerkje mee naar huis en mogelijk smaakt het naar meer, om dit vaker te doen.

Nel van der Poel is lid van de Vereniging Kunstkring Prins Alexander en de workshop vindt plaats in het door de Kunstkring beheerde pand in de Ommoordse Binnenhof, het Informatie- en Inspiratiecentrum Binnenhof IIB, Binnenhof 96 te Rotterdam-Ommoord.
Graag vooraf aanmelden bij Nel v.d. Poel: 06-39 755650 poel@mailbox5.com of ruim voor de 22ste even binnenlopen bij het IIB, dat van maandag tot en met zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur is geopend.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Dit weekend is de Kunstroute Kralingen Crooswijk. Een vol programma en veel deelnemers. Om deze flyers groot te zien: kunstroutekralingencrooswijk.nl/cms/download/ ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Marcus Pol exposeert in Museum Thijnhof in Coevorden
Informatie over de tentoonstelling: www.thijnhof.nl/nu-te-zien/
Marcus Pol is lid van de Kunstkring: kunstkringalexander.nl/index.php/de-kunstenaars/vind-een-kunstenaar/pol-marcus/
... See MoreSee Less

View on Facebook

De Kunstkring heeft een nieuw lid, Ira. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Expositie van Wim Biesheuvel tijdens Kunstroute Kralingen - Crooswijk

Van vrijdag 4 oktober tot en met zondag 6 oktober 2019 is de tentoonstelling te zien van werk van de in 2016 overleden Rotterdamse lithograaf Wim Biesheuvel.
Wim Biesheuvel was een graficus in hart en nieren, die zich na zijn academieopleiding in meer dan een halve eeuw het vak van steendrukker eigen maakte. Hij woonde en werkte lang in Zeeland en vond zijn inspiratie in land en water en alles wat zich daarop afspeelt. Van de zon over de polders tot de schepen en de pieremachochels op de rivier en in de havens.
In zijn kunst ontwikkelde Biesheuvel een argeloze poëtische stijl en hij was compromisloos waar het de zuiverheid van techniek betreft. De laatste jaren van zijn leven woonde en werkte hij in Rotterdam.
De expositie in het Heinekengebouw, Crooswijksesingel 50, wordt op vrijdag 4 oktober om 19.30 uur geopend door Jan Wagner, vriend van de kunstenaar.
Dit gebeurt in combinatie met een foto-expositie van de in 2010 verongelukte haven-fotograaf Ben Wind. Deze expositie wordt geopend door havenwethouder Arjan van Gils.
De expositie is te bezichtigen tijdens kunstroute Kralingen-Crooswijk, op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 12.00 tot 18.00 uur.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Jan Wagner nodigt uit:
Beste kunstvrienden.
Ik doe weer mee aan de kunstroute Kralingen/Crooswijk.
Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober bent u weer welkom van 12 tot 6 uur op mijn atelier Lambertusstraat 104.
Er is weer veel te zien.
Vriendelijke groeten en tot dan

alles over Jan Wagner en zijn werk: www.janwagner.nl/
meer nieuws over Jan en de Kunstroute Kralingen Crooswijk: kunstroutekralingencrooswijk.nl/cms/2019/09/13/2019-jan/
... See MoreSee Less

View on Facebook