Facebook nieuws

Fotoclub “de Maasstad” exposeert van 17-27 september in de Romeynshof ter gelegenheid van hun 90 jarig bestaan. De Romeynshof is gevestigd op de Stresemannplaats 8 in Rotterdam Ommoord en is geopend ma-do 8.00 – 22.30 uur en vr 8.00 – 17.00 uur. In het weekend gesloten.
Tevens wordt om dit heuglijke feit geëxposeerd in de Gemeentebibliotheek in de wijk Feijenoord aan het Sandelingplein 16b in Rotterdam van 16 oktober tot 26 november. Geopend ma, woe, do, vr 10.00 - 17.00 uur; di 10.00 - 20.00 uur; za 10.00-16.00 uur. Zondag gesloten.
www.fotoclubdemaasstad.nl
... See MoreSee Less

View on Facebook

Een bijzonder nieuw lid van de Kunstkring: Welsly Eind van lijstenmakerij Pergamon in de Waterloostraat. Hier een paar voorbeelden van zijn lijstenwerk, veel meer informatie op de site: www.lijstenmakerijpergamon.nl/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Een nieuwe lid van de Kunstkring, welkom Fred Hemmes.
Zijn werk is hier te zien: fredhemmes.nl/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Uw huis opvrolijken met werk van mijn hand?
Zie bijgaand voorbeeld hoe dat er kan uitzien?
Op mijn website www.karinberg.nl kunt u meer schilderijen en objecten zien.
Ook kunt u natuurlijk mijn atelier bezoeken.
U kunt hier altijd een afspraak voor maken.
... See MoreSee Less

View on Facebook

De afgelopen weken hebben Ommoorders hun statiegeldbonnen niet ingeleverd aan de kassa van de Albert Heijn aan de Hesseplaats, maar gedeponeerd in een speciale bus. Albert Heijn betaalt deze bonnen uit aan Stichting De Witte Bollen, die in Ommoord de kunstwerken in de buitenruimte, zoals onder meer De Kip, De Paraplu en natuurlijk het kunstwerk De Witte Bollen beheert en onderhoudt. Deze donaties komen geheel ten goede aan het onderhoud van de bekende Ommoordse kunstwerken.

De cheque wordt op maandag 29 juli a.s om 13.00 uur buiten voor het kunstwerk De Witte Bollen (dat is aan de Hendersonplaats bij de Romeynshof) overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Peter Buisman.

Wij nodigen u gaarne uit om bij dit persmoment aanwezig te zijn.

Informatie: Margo Odijk - 06 44 766796
Op de bijgevoegde foto's de Statiegeldzuil van AH, de poster, die vijf weken op deze automaat hing en de Ommoordse Kip met de vele kleine kippen van een eerdere actie van Stichting De Witte Bollen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Bruisend Informatiecentrum in De Ommoordse Binnenhof
Het Inspiratie & Informatiecentrum Binnenhof - IIB (naast de Hema) ontwikkelt zich steeds meer tot een bekende ontmoetingsplek in Ommoord. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan John Koot, die als vrijwilliger van de Kunstkring Prins Alexander er zes dagen in de week heel veel tijd in steekt. Elke middag van 14.00 uur tot 17.00 uur. John organiseert en maakt bewoners, kunstenaars en creatievelingen enthousiast om naar het IIB te komen. Een vaste waarde is de vrijdagmiddag wanneer de Ommoordse Roza Dzhakova (ook één van de leden van de Kunstkring Alexander) kinderen uit de wijk op weg helpt met het schilderen van hun eigen kunstwerk.
In het IBB worden mensen geholpen die sieraden maken, textielwerkjes maken, hun foto's verscheurd hebben en deze weer tot een gloednieuwe foto willen laten maken. De Historische Commissie Ommoordse Polder laat er stukjes Ommoord van vroeger zien. En leden van de Kunstkring exposeren er hun laatste werken. Deze week nieuw werk van tekenaar Hans van der Sande en schilderes Elly Wijn. Ook de textielkunst van Nel van der Poel blijft nog een paar weekjes aan de muur hangen.
De ruimte wordt kosteloos beschikbaar gesteld door Van Deursen Vastgoed, de eigenaar van het complex Binnenhof. De vrijwilligers van Kunstkring Prins Alexander zorgen voor de bemensing en bewoners van Ommoord kunnen er elkaar ontmoeten en ook zelf creatieve activiteiten opzetten. Alles op non-profit basis. Het is zeer de moeite waard er een keer binnen te lopen.

Foto's: Peter Buisman
... See MoreSee Less

View on Facebook

www.huntenkunst.org/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Kunstkring Prins Alexander

met dank aan Henk de Jong

"© 2019 "FOTOGRAAG" Henk de Jong"
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vandaag zijn de vrijwilligers van de Kunstkring in Dordrecht voor een leuke, gezellige en kunstgerelateerde dag. We beginnen met een bezoek aan DOOR, een inspirerende sociale ontmoetingsplek vol kunst, muziek en experiment, bruisend van nieuwe ideeën. ... See MoreSee Less

View on Facebook

In het Algemeen Dagblad ... See MoreSee Less

View on Facebook

Kunstkringlid Bruce Lin maakte een schilderij, 'Gone with the wind', Franz Chen vond daarin inspiratie om twee vazen te maken. www.franzcollection.com.tw/en

g
... See MoreSee Less

View on Facebook

Textielkunst in de Ommoordse Binnenhof

Een nieuwe expositie in het Informatie en Inspiratiecentrum De Binnenhof, Binnenhof 96 (Naast de Hema). Er zijn steeds weer nieuwe activiteiten en exposities. Het is gezellig om binnen te lopen en er is altijd wel wat nieuws te zien.
Textielkunstenaar Nel van der Poel toont er van 28 juni tot en met 30 augustus nieuw werk. Nel maakt textiele kunst, zij schildert met textiel en gebruikt diverse technieken, b.v. verhitten/verbranden van textiel. Zij verzorgt ook workshops Textielkunst voor volwassenen en kinderen. Nel van der Poel is lid van de Kunstkring Prins Alexander, een vereniging van ruim 80 actieve kunstenaars in dit deel van Rotterdam.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Dinsdagavond 9 juli is er weer een avond tekenen in de natuur. We gaan schetsen maken in de omgeving van Rotterdam Ommoord en zevenkamp. Zin om mee te doen?Stuur dan een berichtje of kijk of de website www.mjdekoning.nl/tekenenindenatuur ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nieuwe mocolor zeefdruk serie "Noordereiland" toont de bijzondere historische gevels van de kade met daarachter de Hefbrug. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Overzicht van de kunstwerken, die in Rotterdam-Ommoord in de buitenruimte staan.
De nummers bij de foto's refereren aan de Kunstwandeling Ommoord.

Het boek: "Kunst in Ommoord", is te bestellen bij
www.lulu.com/shop/peter-buisman/kunst-in-ommoord/hardcover/product-22314180.html

De route van de kunstwandeling is te vinden op:
www.tdhgroep.nl/html/kunstroute.html
... See MoreSee Less

View on Facebook