Facebook nieuws

Kunstcafé december

Helaas maar 3 foto's deze keer (het geheugenkaartje met de rest van de foto's ging kapot).

foto's: Henk de Jong
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ik wens iedereen een fijne kerst en een goed 2020.
Heeft u interesse in een unieke handgeschilderde kerstbal, er zijn er nog enkele te koop.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Eerder al een paar foto's, nu de complete set van de Horizon-expo-Finisage op 30 november jl. Met dank aan © 2019 "FOTOGRAAG " Henk de Jong" ... See MoreSee Less

View on Facebook

In het Algemeen Dagblad ... See MoreSee Less

View on Facebook

362 Kunstwerk: “Postzegel 8 cent 1946” gemaakt door Lou de Wit. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Deze maand in de galerij van Art Imaginaire: Portretten gemaakt door Robbert Eschbach in 2010-2014. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Eerste Open Atelier - Schilderles in de nieuwe locatie John Mottweg 104 👩‍🎨🖼 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Een foto-impressie van de finisage van de reizende
Horizon-expo mmv de burgemeester van de gemeente Brielle,
Gregor Rensen op 30 november.

© 2019 "FOTOGRAAG "
... See MoreSee Less

View on Facebook

Eerste handwerkcafe in de nieuwe locatie John Mottweg 104 Ontmoetingsplaats Arrhenius. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Sinds begin 2017 stelde Van Deursen Vastgoed een winkel beschikbaar voor bewoners van Ommoord en bezoekers van het Ommoordse winkelcentrum de Binnenhof. Het kreeg de naam Informatie en Inspiratiecentrum Binnenhof (IIB) mee. Iedereen kon vrij binnenlopen voor een kop koffie en een praatje. Al snel bleek dat er een activiteiten-programma nodig was om het project te laten slagen. Met hulp van de Kunstkring Prins Alexander kwamen er workshops en exposities in de ruimte. Eerst onder aansturing van Jolanda van der Heiden, twee jaar later door John Koot, beiden leden van de Kunstkring. Met name John bouwde het programma verder uit en er kwam steeds meer loop in het IIB. Met workshops schilderen, textielkunst, fotorestauratie, kaarten maken en handwerken/breien.
Vorige maand besloot Van Deursen dat het mooie initiatief en de maatschappelijke activiteit in de Binnenhof toch moest wijken voor de commercie. Er komt vanaf 1 januari een nieuwe huurder in het pand met een gewone winkel. Voor de Kunstkring een zure appel, vooral omdat er de laatste maanden een flinke groei zat in het aantal bezoekers.
De Vereniging Kunstkring Prins Alexander is afgelopen weekend al verhuisd naar een nieuwe locatie: Ontmoetingscentrum Arrhenius aan de John Mottweg 104, onderin de Arrhenius Torenflat. Helaas iets buiten het winkelcentrum, maar goed bereikbaar voor alle deelnmers aan de workshops. Twee workshops "Schilderen en Tekenen met Roza" (op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur verzorgd door Roza Dzhakova) en "Textielkunst" (op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur verzorgd door Nel van der Poel) gaan dus gewoon door en beginnen resp. op woensdag 4 december en donderdag 5 december. Vanaf volgende week is ook de fotorestauratie van fotograaf John Koot weer present, wekelijks op woensdag van 14.00 tot 16.30 uur kan men er terecht voor adviezen en hulp bij het herstellen van beschadigde foto's, Zelfs verscheurde foto's kunnen weer mooi worden.
Ook andere workshops gaan mogelijk verder. Het ontmoetingscentrum onderin de Arrheniusflat wordt beheerd door Dock, die er meer activiteiten, ook van flatbewoners, wil realiseren.

Op de foto's het nu nog lege maar al wel mede door de Kunstkring ingerichte ontmoetingscentrum Arrhenius

foto's: John Koot
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tip: Art Eindhoven

Aanmelden: tot en met 2 januari 2020 via arteindhoven.nl/aanmelden/

vragen: www.arteindhoven.nl of info@arteindhoven.nl
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Kunstkring Prins Alexander

De Nieuwsbrief van Thyade is verschenen, zie www.thyade.nl/nieuwsbrief-november-2019-2/ ... See MoreSee Less

View on Facebook