Kesteren, Richard van

Richard van Kesteren

Zijn werk is digitaal en wordt op de aangeven afmetingen gemaakt. De bestanden kunnen vergroot of verkleind worden zodat een ander formaat print verkregen wordt. Vanwege de details in het werk van bijvoorbeeld 80 x 120 cm, wordt het niet verder dan 50 % verkleind. Let op! Dit is dus  is dus niet 40 x 60 cm want dat is 25 %, maar ongeveer 55 x 85 cm.

De digitale schilderijen worden gemaakt met Corel Painter en met een Wacom tablet incl. drukgevoelige pen welke als penseel fungeert. In Painter wordt voornamelijk met olie-pastel gewerkt omdat dit een licht vettige pastel vorm is waarmee fijne details met een solide kleur kan worden weergegeven.
Door de ondergrond te variëren van papier tot (grof) canvas in verschillende variaties, worden verschillende effecten verkregen zoals meer of minder gebroken penseelstreken.

Geprint kan worden op canvas zodat het kan worden opgespannen of op art-papier. Printen op art-papier is iets duurder, maar details worden beter weergegeven. De art-papier print wordt op een vaste plaat gelijmd. Van elk digitaal schilderij worden maximaal 15 stuks geprint en de koper krijgt een certificaat van origine met de naam van de kunstenaar, afmeting, print techniek en serienummer wat dus maximaal 15/15 is.